Antenski napajalnik Fracarro AM100N

Podpora kupcem, nasveti, sheme vezav, navodila ...
Odgovori
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3032
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Antenski napajalnik Fracarro AM100N

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

Pri priključitvi koaksialnih kablov je potrebno biti pazljiv, da se na kontaktih oplet ne dotika z vodnikom (srednja žica kabla). Če lučka ugasne pomeni, da je v sistemu nekje koaksialni kabel v kratkem stiku. Priključek proti TV je potrebno priključiti na levi vijak, proti anteni pa na desnega. Tako kot je označeno.

Priporočljivo je tudi, da se vsi kabli s trakom ali z vezico malo nižje povežejo skupaj, s čimer dosežemo, da so kabli na kontaktih stabilni in jih ob premikanju napajalnika tako ne moremo iztikati na priključkih. Največ okvar teh antenskih napajalnikov so povzročile gospodinje , ki brišejo prah izza TV in če niso bili kabli fiksirani, so se začeli premikati in dotikati in kratek stik je bil povzročen. Na spodnjem rabljenem primerku je na vrhu kaveljček odtrgan. Služil pa je (v pretekliku zato ker novi TV tega nimajo), da se je napajalnik zataknil na reže zadnjega pokrova pri starih katodnih TV in s tem bil na miru in na varnem.

Kljub temu, da je napajalnik (stabilizirani antenski usmernik) na trgu že več desetletij, je pri nas še vedno dobavljiv. https://www.antene-zupancic.si/usmernik-am100n/

antenski-napajalnik-fracarro-am100n.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
Odgovori