SAT in DVB-T po enem kablu za 4 uporabnike

Podpora kupcem, nasveti, sheme vezav, navodila ...
Odgovori
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3031
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

SAT in DVB-T po enem kablu za 4 uporabnike

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

Kar tule vam odgovarjam. Za pomoče vam lepim spodnjo sliko.
DVB-T deluje na vseh 4 priključekih nemoteno ne glede na to, če je kateri od SAT sprejemnikov vključen.Sistem deluje po principu trajnega napajanja ne glede na to kdo to dela ali je to priloženi napajalnik 5796 ali pa kateri od SAT sprejemnikov. Kot sem vam dejal po telefonu, se sicer lahko na vtičnice priključi vse 4 SAT sprejemnike, vendar je uporaba delno omejena , saj je možna hkratna spremljava le programov na isti polarizaciji. Nekateri ponudniki SAT programov ravno zaradi tega ponujajo pri svojih paketih enako polarizacijo, da je priključitev enostavno kot je v vašem primeru. Primer če bi TOTAL vse programe oddajal na isti polarizaciji recimo vertikalni bi vsi priključeni sprejemniki delovali neodvisno drug od drugega . ravno tako je to bilo pri stari Lastovki, kjer so bili vsi programi na isti polarizaciji in smo več sprejemnikov priključevali kar na takšne delilnike kot sem ga pri vas jaz predvidel. Da ne bom preveče zakompliciral vi boste lahko tudi poljubno prenašali , če bo res potreba po tem SAT sprejemnik iz prostora v prostor in nobenih težav ne bo pri sprejemu. Vse bo pripravljeno za to.
Opravil sem nekaj preizkusov in pri preklapljanju SAT sprejemnikov oziroma vključevanju ko preide delovanje usmernika v off se pravi se izključi in napajanje ojačevalnika prevzamejo SAT sprejmniki se s sliko ničesar ne zgodi, na inštrumentu kvaliteta ne trzne.

Priporočeam pa vseeno, da najprej uredite ločeno DVB-T sprejem in šele po tem ko boste s sprejemom zadovoljni priključite še SAT del.

In še opozorilo. usmernik 5796 je lahko v prostoru pri enem izmed TV in daljinsko napaja ojačevalnik, ki je zopet obvezno čim bližje antenam (max 5 metrov) po istem kablu, VENDAR nikoli ne sme biti med vtičenico in TV oziroma SAT sprejemnikom. Tudi ta zadeva je rešljiva s podometnimi posebnimi LEGRAND TV vtičenicami, ki pa nimajo selekcije na TV , RA in SAT in bi bilo potrebno dodajati razdružilnike.


Slika
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
Odgovori