Najmočnejsa sobna antena, katere programe lovi sobna antena, digitalna sobna antena za tv, digitalna tv antena

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
Odgovori
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3032
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Najmočnejsa sobna antena, katere programe lovi sobna antena, digitalna sobna antena za tv, digitalna tv antena

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

Tudi v naši trgovini prodajamo sobne antene in med množico anten smo se odločili le za nekaj sobnih variant. Pogledate si jih lahko na tej povezavi. https://www.antene-zupancic.si/oznaka-i ... na-antena/. Če so pogoji izpolnjeni je z njimi sprejem dober.

Najpogostejša vprašanja, ki mi jih zastavljate ali pa jih zasledim po spletu so katera je najmočnejša sobna antena, katere programe lovi sobna antena, najboljša sobna antena za tv, katera notranja digitalna tv antena in podobno.
Na kratko še enkrat odgovarjam. TV ali radijska antena praviloma sodi ven, na streho ali fasado ali vsaj pod streho, na podstrešje, kjer v nekaterih primerih celo bolje uredimo sprejem kot zunaj saj imamo več manevrskega prostora za premikanje stojišča antene in s tem izbiro idealnih sprejemnih pogojev. Plus minus nekaj metrov levo desno pomeni velikokrat bistveno večji napredek kot premikanje antene za pol metra po vertikali na antenskem drogu, ki največkrat stoji tam, kjer se ga je pač dalo postaviti. In ko smo potem delali tam meritve so bili na tem stojišču običajno najslabši pogoji. Ampak tam je moral bit ker ni bilo treba rezat špirovca. Zlato pravilo antenske tehnike je, da je sama antena najboljši ojačevalnik in te male sobne antene to vsekakor ne morejo biti, če jih primerjamo z 1 meter in več dolgimi strešnimi antenami.
Najmočnejša sobna antena je običajno najslabša možna rešitev. Ojačenje je zaželeno ampak to naj bo primerno, recimo okrog 20-25 dB. Vse kar je več je nesmiselno in praviloma tudi škodljivo. Antena sprejema še marsikaj drugega kot samo televizijske in radijske frekvence, in zakaj bi te smeti še večali. In sploh te male zadevice, ki jih postavimo v nek prostor, ki je signalna kletka zaradi železobetonskih mrež, žaluzij, tudi nekaterih fasadnih armaturnih mrežic, sprejemajo šume, tako se to imenuje v antenski tehniki, iz svoje okolice (elektrostatični šumi, atmosferski vplivi, kozmični šumi, industrijski, gospodinjski aparati) in pa vsi notranji lastni šumi v samih teh sobnih antenah in vgrajenih tranzistorjih, polvodnikih ... Tudi traktor je močan pa se z njim ne vozimo na morje.

Katere programe lovi sobna antena? Nič več in nič manj kot zunanja antena. Nič ni nastavljeno ali blokirano , da ne bi lovila tisto kar je na voljo. Vprašanje bi moralo glasit : kje so boljši pogoji za namestitev antene za sprejem TV ali radijskih programov, zunaj ali v prostoru. Že če sobno anteno prestavimo za nekaj metrov ali jo damo celo na okensko polico bo lahko bistveni napredek.

To okrog tega ali je antena digitalna ali analogna ne bom več pisal. Vsaka antena lahko je stara 30 let in je še iz časov, ko so se plenice še prale, lovi vse. Nekatere bistveno bolje kot vse te novodobne tržne pogruntavščine.

Imajo pa sobne antene eno veliko prednost, zato jih imamo spletni trgovci radi. Lahko jih je pakirati in varno pošiljati po pošti.
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
Odgovori