Sprejem TV avtokamo Slanica Murter

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
Odgovori
pit07
Prispevkov: 1
Pridružen: 22 Sep 2018, 18:56
Kontakt:

Sprejem TV avtokamo Slanica Murter

Odgovor Napisal/-a pit07 »

Pozdravljeni !

Zanima me sprejem kanalov v avtokampu Slanica na otoku Murter. Kamp je obrnjen proti Kornatom. Sedaj imam neko anteno dolgo cca 150 cm z palicami dolgimi od 11-33 cm podobno vaši LP-28 Z njo občasno zelo dobro lovim hrvaške kanale na kanalu 51 in kanalu 59. Predvidevam da z dveh različnih oddajnikov rahlo zamaknjenih, saj rahlo obračanje antene ojača enega in oslabi drugega. Anteno imam priključeno na ojačevalnik Anttron 384 z 24V usmernikom iz katerega imam izhod 2 anten (eden za TV sprejemnik in drugi za DVB-T sprejemnik s snemalnikom za snemanje programov). Občasno se slika zelo pokvari in z obračanjem antene se vsaj za en kanal izboljša. Seveda je iskanje kanala moteče.
Antenski drog imam napeljan skozi streho prikolice. Predvidevam, da bi bila krožna antena LUNA prešibka. V bližini so drevesa in hrib v smeri oddajnikov.
Razmišljam o anteni Sigma 8HD LTE. Verjetno varianta z aktivnim dipolom ne pride v poštev za napeljavo v Anttron.
Razmišljam da bi dodal še SAT anteno za SLO programe, vendar se bojim če bo dovolj prostora na drogu nad prikolici, saj je višina omejena. Ali lahko tudi SAT anteno priključim na Anttron ojačevalnik, da lahko vse peljem po enem kablu?

Kaj mi predlagate ?
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3032
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Re: Sprejem TV avtokamo Slanica Murter

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

Sigma 8 HD PWR je odlična antena. Ampak v kombinaciji z vašim ojačevalnikom ne bo nekega napredka oziroma prepričan sem da slike sploh ne bo. Prišlo bi do pretiranega ojačanja. Najlepše pri sprejemu digitalnih signalov je da poskrbimo za primerno in kakovostno ojačanje- tam nekje okrog 22 decibelov je idealno. Zato, če je res problem pri vas in rešitev v boljši anteni in ojačevalniku, potem je najbolje kupiti Sigmo samo z njenim aktivnim dipolom in 12 V napajalnikom. Če pa gre pri vas za motnje zaradi prepletanja frekvenc in drugih vplivov -sploh italijanskih frekvenc-potem pa je rešitev neznana. Bo pomagala zamenjava ali pa ne .
SAT signale se lahko prenaša skuaj z DVB-T signali po enem kablu, običajno pa jih združujemo s pasivnimi združilniki. Problem pri takšnih vezavah je le v mestu napajalnika, ki mora biti med tem združilnikom in anteno. Nikakor pa ne nižje pri TV.

Obstaja tudi drugačna dražja rešitev v obliki posebnih ojačevalnikov in napajalnikov. Tudi to držimo https://www.antene-zupancic.si/antenski ... -1290.html ali https://www.antene-zupancic.si/antenski ... p-842.html
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
Odgovori