Radio nima antenski priključek

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
Odgovori
Uporabniški avatar
gost
Prispevkov: 973
Pridružen: 03 Apr 2008, 10:15
Kontakt:

Radio nima antenski priključek

Odgovor Napisal/-a gost »

Imam radio, kateri ima vgrajeno AM anteno in pa FM žično anteno, cca 1m
žice. Nima koaksialnega priključka za anteno.
Zanima me, če sploh obstaja kakšna možnost priključka npr. sobne antene ali
kaj podobnega, za boljši sprejem.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3018
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Re: Radio nima antenski priključek

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

Kljub temu da gre samo za žičko lahko nanj priključite katerikoli radijski izvor. Preverjeno iz prve roke. Namreč tudi sami imamo v pisarni kar kakšnih 25 let star radijski tranzistor priključen na Telekomovo optično kabelsko v kateri je kar precejšen nabor. Takšen veste za nočno omarico z uro in alarmi in dela kot grom. Na žičko privijemo  IEC moški konektor (brez opleta, včasih potrebno kratkostično priključit se pravi žičko priključimo kar na kontakt za vodnik in na maso) v katerega potem vključimo običajni koaksialni kabel. Tako imamo kar precej radijskih postaj in delajo vse brez šuma.
Na isti način lahko priključite vsako izmed radijskih anten, ki jih premoremo v naši spletni trgovini. Mora pa biti seveda signala dovolj in zadovoljive kvalitete.
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
Uporabniški avatar
gost
Prispevkov: 973
Pridružen: 03 Apr 2008, 10:15
Kontakt:

Re: Radio nima antenski priključek

Odgovor Napisal/-a gost »

Hvala za hiter odgovor. Ker imam od Telemacha optično kabelsko kakor tudi koaksialni ženski priključek, bi rabil samo še IEC moški konektor.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3018
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Re: Radio nima antenski priključek

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

Tisto z maso da ali ne. Najprej priključite samo žičko v kontakt za vodnik. Z neko kovinsko zadevo poskusite narediti stik in če bo boljše pač olupite zadosti in priključite na oba. Ali ima vaš radio poseben priključek za ozemljitev? Ga imate zasedenega?
Evo na brzino nekaj sličic o moji pisarniški" ad hoc" rešitvi. kar je bilo pri roki v prvi sekundi. Problem je z nastavitvijo radijskega tunerja, ker je brskanje ob tolikih postajah po skali s premikanjem špagice posel za potrpežljive.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
Uporabniški avatar
gost
Prispevkov: 973
Pridružen: 03 Apr 2008, 10:15
Kontakt:

Re: Radio nima antenski priključek

Odgovor Napisal/-a gost »

Kaj pa če izgubiš žičko in tisti mali 2 milimetrski konektor, ki jo drži not?
Odgovori