PC DVB SkyStar2 TV kartica

Podpora kupcem naprav za sprejem satelitskih signalov
Odgovori
Gost

PC DVB SkyStar2 TV kartica

Odgovor Napisal/-a Gost »

Lep pozdrav !
Pri vas sem kupil zgornjo kartico in 1 metrsko anteno z dvema LNB in stikalom DiSEqC stikalom. Uspelo mi je vse lepo poštimati. Mal truda pa vse uspe sem prov veseu.

Sam ne vem kako bi stikalo še uštimal , da bi pravilno praklaplajo ker noče če naredim tisto na kartici.

Kako sploh mora biti nastavljeno.
Lep pozdrav
dj
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3032
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

Običajno namestimo LNB tako , da jih povežemo s preklopnikom na ta način , da je levi satelit gledano proti jugu to je Hotbird povezan na vhod (position) A ali 1, odvisno od proizvajalca, desnega , zahodnega za Astro pa na B ali 2.
Žal je aplikacija , ki je priložena na CD (dvb wiever) nepraktična, nepregledna , nefunkcionalna , dobesedno slaba , pisci programa pač niso imeli srečne roke , zato boste prej kot slej-če to niste seveda že naredili , segli po kateremu izmed drugih programov, ki so na voljo na spletu.
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

tako je zelo je slaba programska oprema same kartice
mam program prog dvb sam ma bolj pomankljivo to funkcijo
boljši je my thestare sam je pa kompliciran za nastavitev
se bom še kaj potrudu hehe
Gost ? na email

Odgovor Napisal/-a Gost ? na email »

lep pozdrav
Tudi jaz sem pri vas kupil satalitsko anteno in kartico v kompletu skystar 2 in ne moram nikakor dobiti signala na racunalnik,vedno mi kaze "0" signal kljub obracanju antene v vse smeri.Prosim za pomoc.
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3032
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

Od vseh satelitskih zadev , ki jih prodajam je ravno komplet s PC DVB kartico tisti pri katerih sem pri vsakem kupcu v skrbeh kako bo to sam zmontiral , če se do sedaj še ni srečal s SAT TV. Namreč s sprejemnikom , pa čeprav so tudi tu problemi je nekako lažje vse skup ujeti.
Upam, da nisem pozabil priložiti kratko navodilce po osnovnih korakih montaže v katerem navajam,oziroma tudi predlagam, da potem ko je antena približno obrnjena proti jugu s pomočjo sat finderja ali starega analognega sat sprejemnika in TV ter seveda kakšnega pomočnika precizno umerite signal.
Seveda lahko to storite tudi s samo kartico, vendar morate biti 100% da ste naložili program za gledanje sat TV in da je TV postaja , ki jo lovite na živi frekvenci se pravi če tam piše NEKO IME NEKE TV POSTAJE še ne pomeni , da je ta frekvenca še živa ali pravilno vpisana.
Ravno zaradi večnih težav pri montaži celotnega sistema za PC DVB v zadnjem času obvezno v komplet vključim dva posamična LNB .- ne monoblock- in kupcu predlagam-upam da ste to prebrali- da med ciljanjem satelita Astra na 19,1 stopinje priključite zahodni LNB , DIREKTNO , zaenkrat še brez stikala.S tem se poigravate potem , ko ste sigurni da slika že gre vsaj z enega satelita.
Tole ciljanje je zelo pedantno , dobesedno gre za milimetre in vsako "mahanje" sem ter tja po horizontu ne bo dalo slike. Zelo zelo previdno in počasi. Morda pokličite znanca in naj pod pazduho prinese star analogni sprejemnik pa naj vam pomaga.
Tudi namestitev konektorjev preverite , da le ti niso privijačeni kratkostično in upam , da ko vse skupaj vijačite nimate stalno PC že priključen , kajti proti LNB kartica pošilja enosmerni tok.
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
Odgovori