Ali DVB-T ogroža "satelitsko" sofinanciranje RTV S

Zunanje in sobne antene, združilniki, ojačevalniki ...
Odgovori
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3032
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Ali DVB-T ogroža "satelitsko" sofinanciranje RTV S

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

Od 1. 3 ko RTV SLO malo več kodira kot je to bilo pred tem, se tu pa tam najde kakšen , ki mu TOTAL TV ali pa zastarela , neprimerna satelitska oprema in dekodirna kartica , ki je itak že kar nekaj časa neuporabna pa uporabniki še vedno mislijo da pač brez nje ne gre niti standby, ne omogočata gledanja RTV SLO. Med njimi je bila tudi neka gospa , ki živi južno od KUMA in sama je bila mnenja da pri njej ne gre slika ker to ni možno zaradi same lege. In smo sprožili postopek za sofinanciranje v katerem so bile opravljene meritve, ki jih je opravila posebna skupina pri oddajnikih RTV SLO in me takole obvestila:

***
Kandidatka ni upravičena do sofinanciranja. Ima v redu analogni in digitalni TV sprejem iz OC Kum.

lp merilna

p.s. OC KUM K45 DVB-t 68,5dBuV/m; K32 SLO2 57,5 dBuV; K38 SLO1 56 dBuV

***

Vsa ta zgodba ne bi bila nič posebnega, če ne bi se iz zgornjih podatkov videlo, kako ugoden bo za marsikoga DVB-T sprejem. Tudi podatki za analogno niso katastrofalni , kdor zna lahko iz njih naredi kar užitno sliko , ampak za DVB- T mislim pa da je tole več kot dobro in to na lokaciji kjer v nekaj desetletjih niso bili v stanju uredit dobre slike.
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
Deniss
Prispevkov: 137
Pridružen: 20 Jun 2006, 16:52
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Jst vem, da pri nas v času ko je bila samo analogna TV s sobno anteno nisem videl skoraj nič - kvečjemu par kanalov in je bila uporaba zunanjih anten obvezna. Sedaj pa smo pobrali dol vse antene z droga....saj jih ne rabimo več kajti digitalno dela vse prefektno s sobnimi.....

...toliko o signalu...vsaj pri nas
Clarke 5000 HD C.... + TOTAL
Slika Slika
Odgovori