Rabimo sat anteno po ukinitvi K-3 s Kuma

RTV SLO na satelitu, oprema, kartice, sofinanciranje
Odgovori
Kupec
Prispevkov: 84
Pridružen: 27 Jul 2006, 17:22

Rabimo sat anteno po ukinitvi K-3 s Kuma

Odgovor Napisal/-a Kupec »

Trenutno prejemamo televizijsk signal prizemne RTV mreže in sicer, 1. program iz oddajnika Kum in 2. program iz pretvornika Ortnek. Po novem letu bo RTV 1. program (3. kanal) ugasnil. Preostane nam, da sprejemamo 1. program iz petvornika Ortnek, vendar je signal na območju zgradbe zelo šibek. Zanima me, če bi bilo možno opraviti meritve obeh signalov in narediti oceno, ali smo upravičeni do subencioniranega sprejema RTV signala iz satelita Hot Bird.

Zanima me tudi pondba opreme z pripadajočim zneskom za satelitski sistem, ki vsebuje naslendnje konponete:
- satelitska antena, premera najmanj 80 cm
- pripadajoči rotor (sistem z vrtljivo anteno), sitem sprejema iz več satelitov
- konverter LNB
- digitalni satelitski sprejemnik z podporo za Viacess in ima reže za vgradnjo dekodirnih kartic (eno ali dve)
- vsa ostala pripadajoča oprema (kabli, nosilci, konektorji...)

Zanima me tudi znesek, ki jo predstavlja fizična montaža (ali lahko montažo opravim tudi sam) te opreme in ter nabava dekodirne kartice(ali za to poskrbite vi, ali se moram obrniti neposredno na RTV...), skratka celoten predračun ter rok dobave.

Lep pozdrav!
Obiskovalec spletne trgovine
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3032
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

Postopek lahko začnem na vašo pobudo pri pristojnih na RTV . Kadar so stvari jasne meritve niso potrebne, v določenih primerih se opravijo.

Kartice, programiranje sprejemnikov, pogodbe vse to opravim normalno jaz.

Opremo vam lahko seveda prodam vendar imam pomisleke glede izbire komponent.

Predvidevam da vam je nekdo predlagal takšno sestavo pri tem pa spregledal, da kombinacija 80 cm antene z rotorjem ni logična sploh, ker je za dosego oz.normalen sprejem z ostalih zanimivih satelitov potrebna 100 cm antena .Osebno vam glede na to da v kolikor gre za uporabo cele družine , da se brez vsakih razmislekov
odločite (v kolikor ne vztrajate pri rotorju) za anteno s tremi satelitskimi
legami, Astra , HOBIRD IN Eutelsat W2,kjer po napovedih v kratkem pričakujemo prihod slovenskih programov ali malo cenejše verzije z dvema legama 13 in 16 e .

Montaža prej navedene fiksne s tremi legami ni zahtevna ( konverterje na poseben nosilec razporedimo mi, sprejemnik programsko uredimo, nastavimo za vaš primer antenske nastavitve) in jo lahko opravite sami.V kolikor se bo pri montaži zataknilo in sami nikakor ne boste zmogli montaže pa bom seveda z veseljem priskočil delo dokončat takrat ko mi bo to čas dopuščal ...

Komplete imam nastavljene v spletni trgovini . En takšen primeren antenski sestav brez sprejemnika je na http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/321
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
Kupec
Prispevkov: 84
Pridružen: 27 Jul 2006, 17:22

Odgovor Napisal/-a Kupec »

Antena z več LNB je tudi ena izmed rešitev, spoloh, če se obeta prihod slovenskih programov na te omenjene satelite. Rad bi "ujel" satelit Hot Bird (zaradi RTV, po novem letu bomo praktično brez 1. programa - prosil bi, če se pozanimate o upravičenosti do RTVsubvencije na naslovu Lušin Franc, Lipovšica 17, 1317 Sodražica), ter Astro, ki ima bolj konkretne programe. Moj namen je tudi, da bi "ujel" še kakše slo program (TV Pika - zaradi POP TV in TV3 - liga prvakov). Pač. če se obeta prihod slo programov v "ugodne" lege, potem sem tudi jaz za to stvar. Ta rešitev se mi zdi boljša tudi zaradi možnosti uporabe več satelitskih sprejemnikov na eno anteno, kar je pri vrtljivem sistemu praktično nemogoče.

Torej. Ogledal sem si opremo iz vaše ponudbe. Torej, v tem primeru bi prišel v poštev antenski sestav za 3 satelite (Satelitska antena Gibertini 85 cm , Nosilec za 3 LNB , 3 enojni konverterji (LNB), Stikalo DiSEqC 4/1 , Konektorji) ter sprejemnik SAT sprejemnik Kaon KSC 570 ali SAT sprejemnik Humax VA-ACE+, Nabava dekodirne kartice ter stvari jih nisem navedel(skratka vsa pripadajoča oprema.).

Zanima me tudi način in rok dobave. Glede na to, da se odločam med več ponudniki (nekateri so mi celo zagotovili, da smo upravičeni do RTV subvencije) bi prosil za odgovor vsaj v naslednjem tednu. Montažo pa lahko opravim tudi sam, saj študira elektrotehniko, vendar še nimam izkušenj z montaže satelitskimi sprejemnki.
Obiskovalec spletne trgovine
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3032
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

V kolikor nihate med več ponudniki potem verjetno s svojo opremo , ki sem vam jo navedel in gledena to kako zadeve poripravim, verjetno nisem konkurenčen ostalim vsaj s to kombinacijo ko je vkjlučen KAON KSC (moj favorit) in Gibertini antena s tremi konverterji , vse pripravljeno in sprogramirano. Vseeno lahko opremo takšno in drugačno naberete v trgovini .Imam vse, tudi dekodirne kartice za RTV SLO..Sicer pa v določenih primerih ob odbitku sofinanciranja kupcu skoraj vrnem denar :lol: Tu si oglejte tipične predstavnike kompletov za RTV SLO http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... ath/28_143 .V enem dnevu po tem ko boste blago pri meni naročili , bom imel že vsa soglasja v kolikor ste upravičeni do tega sofinanciranja, če pa niste za vas velja polna cena opreme in od končne cene ne bom odštel ničesar. Več o tem na http://antene-zupancic.si/slo.html
Glede dobave danes naročite jutri ali najkasneje pojutrišnjem dobite.

Več o montaži in ostali podpori , ki jo boste potrebovali pa v http://antene-zupancic.si/phpBB2/viewforum.php?f=11

PS Evo ravno danes sem zamenjal takšen satelitski sistem , ki ste ga najprej omenjali s tem , ki ga jaz predlagam (spodnja slika).Sicer ne gre prvenstveno za RTV SLO (je pa tudi vklučena), temveč za dograditev TOTAL TV, srbske kabelske TV, v kateri je kar nekaj tujih znanih programov podnaslovljenih tudi v slovenskem jeziku in priprava za morebitni slovenski vnebohod.
In še podatek za ostale. Po 6 letih so klasične antene na sliki (fracarro) poplnoma ohranjene . Kot da bi jih včraj zmontiral.

Slika
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 3032
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ANTENE »

V ponedeljek, ki prihaja bo dokončno ugasnil 3 kanal s Kuma
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

KONTAKTI: Pošlji e-mail; Pošlji zasebno sporočilo; tel: 041542020

Slika
Odgovori