Bančni virus

Zanimivosti in uporabni brezplačni programi ter nasveti okrog uporabe PC
Odgovori
Uporabniški avatar
ANTENE
Prispevkov: 2994
Pridružen: 26 Sep 2005, 11:08
Kontakt:

Bančni virus

Odgovor Napisal/-a ANTENE » 21 Jun 2007, 08:22

Na spletu se je pojavila nova oblika računalniškega virusa, ki je usmerjen predvsem na uporabnike elektronskega bančništva, ki za dostop do elektronske banke uporabljajo kvalificirano digitalno potrdilo. Virus se po spletu širi v datotekah z različnimi imeni (npr. regscan.exe). Odsvetujemo vam nameščanje datotek, če ne poznate njihovega namena oziroma delovanja. Hkrati vam svetujemo, da dostop do osebnih računalnikov omogočite le osebam, ki jim zaupate.

Virus je trojanski konj, ki po namestitvi v računalnik od uporabnika zahteva izvoz zasebnega ključa. Opozarjamo vas, da v nobenem primeru ne vnašate zahtevanih podatkov za izvoz vašega kvalificiranega digitalnega potrdila in da okna na ekranu takoj zaprete. V primeru, da virusa ne morete odstraniti sami, za pomoč zaprosite serviserja vašega osebnega računalnika.

Ponovno vas opozarjamo, da je za preprečevanje različnih oblik zlorab, vdorov in okužb z različnimi virusi nujno potrebno, da si na osebnih računalnikih namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in spletnega brskalnika, najnovejše rešitve za preprečevanje nenadzorovanega pretoka informacij in vdorov ter najnovejše protivirusne programske zaščite.

tekst in vir :KLIK NLB
Matjaž za spletno trgovino ANTENE

Slika

Naročila izdelkov: info@antene-zupancic.si
Tehnična vprašanja: podpora@antene-zupancic.si
Telefon: 041 542 020 (samo za naročila izdelkov)
Odgovori